WHAT TO EAT AND WHEN TO EAT

SUPLEMENTI

Suplement je dodatak ishrane i nipošto nebi trebao biti zamjena za ishranu/obrok. Uravnotežena ishrana bogata proteinima, složenim ugljikohidratima i zdravim mastima je najbolji put do postizanje rezultate ali uz suplemente taj put će biti brži i kvalitetniji.

gold-standard-100-whey-on-5-lb-proteina-isolate-original-D_NQ_NP_665704-MLA26463587991_112017-F
Suplementi

WHEY protein se smatra najkvalitetnijim proteinskim preparatom u dosadašnjoj praksi i najboljim izvorom proteina, aminokiselina (BCAA) i najboljim izborom ukoliko želite da odaberete pravi preparat za nadopunu svoje ishrane.

Pročitaj sve o Whey proteinu
14322452_1206279469423605_2203719414309275978_n
Suplementi

BCAA su aminokiseline koje imaju specifičnu molekularnu strukturu po kojoj su i dobile ime. Sačinjavaju ih aminokiseline leucin, izoleucin i valin. BCAA dovode nutrijente u mišiće kako bi hranili mišićno tkivo i na taj način poboljšali vrijeme oporavka i samu kvalitetu istog.

Pročitaj sve o Bcaa
aminoenergy
Suplementi

Aminokiseline su bez sumnje učinkovit suplement. Omogućavaju brži oporavak mišića i umanjuju ili odgađaju upale mišića. Unos aminokiselina također djeluje povoljno na rast mišića ako redovito vježbate

Pročitaj sve o Aminokiselinama
kazein
Suplementi

Micelarni kazein služi za usporavanje oslobađanja proteinskih suplemenata, dok hidrolizirani whey služi za ubrzavanje djelovanja proteina. Micelarni kazein i hidrolizirani whey predstavljaju vrhunac proteinskih suplemenata.

Pročitaj sve o Kazein-u
r3build edge
Suplementi

Redovni intezivni treninzi i dijeta prazne zalihe glutamina pohranjenog u mišićima, što dovodi do procesa razgradnje mišićnog tkiva. Sposobnost da se ovaj proces okrene i ubrza proces oporavka i reparacije mišićnog tkiva je ključan za povećanje snage i izgradnju mišićne mase.

Pročitaj sve o Glutaminu
gainer_group_2
Suplementi

Gaineri su visokokalorični preparati koji predstavljaju kombinaciju proteina, šećera, te aminokiselina i kreatina. Oni su namjenjeni za ektomorfe ali ukoliko uklopite gainere i ishranu, koja mora biti veoma kvalitetna, i pravilno raspoređena, uspjeh je neizbežan!

Pročitaj sve o Gainerima
creatine-powder-6385-425×430
Suplementi

Čisti kreatin monohidrat je bezokusan, bijeli kristalinični prah. Nalazi se u mnogim namirnicama, a u naročito velikim koncentracijama ima ga u crvenom mesu. Kreatin povećava nivo fosforokreatina u mišićima.

Pročitaj sve o Kreatinu
gold-standard-pre-workout-6337
Suplementi

Pre-workout su suplementi koji često sadrže proteine, amino kiselina, beta-alanin, kreatin, i male količine ugljikohidrata. Neki od njih su napunjeni kofeinom, zelenim čajem, Tribulus Terrestris i drugim energetskim pojačivačima.

Pročitaj sve o Pre-workout-u
signs-of-high-testosterone-1
Suplementi

Pored intenzivnog programa vježbi, preporučujemo da u svoj program vježbi uvrstite i treninge za povećanje snage kao i suplemente koji također poboljšavaju stvaranje i lučenje testosterona.

Pročitaj sve o testosteronu
ultra-carnitine-3x
Suplementi

L-Karnitin ubrzava metabolizam, sprečava oksidativni stres i poboljšava atletske sposobnosti. Također poboljšava periode odmora između treninga i pospješuje zdravlje moždanih funkcija.

Pročitaj sve o L-Carnitinu
lipo 6
Suplementi

Sagorjevači masti funkcionišu tako što ubrzavaju vaš metabolizam i smanjuju vaš apetit. Pojedini sagorjevači masti smanjuju apsorpciju masti ili šećera u vašem tijelu, dok neki pomažu vašem tijelu da efikasnije razlaže masti.

Pročitaj sve o Fat Burnerima